Jacobellisová sa po trapase v Turíne dočkala zlata

09.02.2022 Celý región

Čang-ťia-kchou 9. februára (TASR) - Americká snoubordistka Lindsey Jacobellisová sa stala olympijskou šampiónkou v snoubordkrose. Striebro na ZOH v Pekingu si vybojovala Francúzka Chloe Trespeuchová, bronz získala Kanaďanka Meryeta O'Dinová.

Jacobellisová vo veku 36 rokov konečne nechala zabudnúť na trápny moment z finálovej jazdy na olympiáde v Turíne, keď mierila suverénne za zlatom, pri záverečnom skoku sa odvážila na fintu s "grabom," no nezvládla ju a nechala sa predstihnúť Švajčiarkou Tanjou Friedenovou. V zbierke tak má z olympiády zlato a striebro.

Strieborná Trespeuchová taktiež rozšírila svoju kolekciu o druhý cenný kov, získala už bronz v Soči. Pre bronzovú Kanaďanku ide o životný úspech.

ZOH 2022 v Pekingu - snoubording

ženy - snoubordkros: 1. Lindsey Jacobellisová (USA), 2. Chloe Trespeuchová (Fr.), 3. Meryeta O'Dinová (Kan.), 4. Belle Brockhoffová (Austr.), 5. Julia Pereirová de Sousová Mabileauová (Fr.), 6. Tess Critchlowová (Kan.), 7. Stacy Gaskillová (USA), 8. Michela Moioliová (Tal.), 9. Charlotte Bankesová (V. Brit.), 10. Caterina Carpanová (Tal.)
 

Vyberte región